پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

این وبلاگ، فرصتی برای دسته‌بندی و بیان مطالب متعلمی است که از نظرات دوستان و اساتیدش بهره می‌برد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، قبل از ظهر امروز، دیمیتری الکساندر کیس، سفیر یونان و هیأت همراه با مسئولین دانشگاه باقرالعلوم(ع) در راستای گسترش همکاری‌های علمی دیدار و گفتگو کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو هیأت علمی گروه فلسفه و کلام دانشگاه باقرالعلوم(ع) ضمن خوشامدگویی به سفیر یونان اظهار داشت: دانشگاه باقرالعلوم(ع) در حوزه علمیه قم و در قلمرو مفاهیم علمی، صحنه گفتگوی بین دو حوزه فرهنگی، تاریخی و تمدنی است.

وی افزود: این دانشگاه نگاهی به بنیادهای علم مدرن دارد و سعی می‌کند گفتگو را از سطح تکنولوژی در لایه‌های عمیقتر و در حوزه فرهنگ و رابطه‌ای که فرهنگ با علم دارد، دنبال کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا تأکید کرد: فرهنگ ایرانی با فرهنگ یونان و فرهنگ غرب جدید ارتباط وثیقی دارد؛ همچنین ایران نقش واسطه‌ای در انتقال فلسفه یونانی به جهان مدرن داشته است.

وی حضور سفیر یونان را در تسهیل ارتباطات علمی مغتنم خواند و یادآور شد: ما همان مقدار که احساس می‌کنیم نیاز به گفتگو با جهان مدرن، فرهنگ و علوم مدرن داریم، نیاز به بازشناسی گفتگوهای تاریخی خودمان با فرهنگ یونان نیز داریم.

رئیس دانشکده فلسفه و اخلاق دانشگاه باقرالعلوم(ع)، قرائت جهان اسلام به ویژه قرائت جامعه ایرانی از فلسفه یونان را منحصر به فرد عنوان کرد و گفت: هنوز هم این قرائت از فلسفه یونان منحصر به ایران است و با قرائت‌هایی که جهان غرب از طریق خود یونان نیز داشته متفاوت است.

وی به معرفی گروه فلسفه‌های مضاف دانشگاه باقرالعلوم(ع) پرداخت و گفت: ما در رشته فلسفه‌ فیزیک، فلسفه علوم اجتماعی، فلسفه حقوق و... توجه به عقبه فلسفی جهان اسلام و ارتباطات با فلسفه یونان که یک امر تاریخی است را در اولویت‌های خودمان قرار داده‌ایم، این که چرا جهان اسلام در مواجهه با یونان به سراغ جریان فلسفی آنها رفت و آنها را ترجمه کرد؟

حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا با بیان جمله‌ای از فارابی خاطرنشان کرد: فیلسوفان خواص بشریت هستند که می‌توانند در سطح فرهنگ‌ها با همدیگر گفتگو کنند، همان گونه که متکلمین، شاعران و... خواص یک فرهنگ هستند و قاعدتا ارتباط عمیق بین فرهنگی می‌تواند در سطح فلسفه شکل بگیرد و ما از مردان سیاست توقع داریم که تسهیل‌گر ارتباطات نظری و فرهنگی باشند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی