✍️ با وجود استقبال کم نظیر از نمایشگاه کتاب، اما صف برخی از ساندویچیهای نمایشگاه از غرفههای کتاب شلوغتر بود؛ فارغ از آسیبشناسی اجتماعی این موضوع، در واقع برخی مردم ترجیح میدهند به اندازه چندین کتاب گران قیمت، فستفود و تنقلات مضر بخرند؛ اما برای خرید یک کتاب مفید و ارزشمند که شاید سالها در زندگی و سرنوشت آنها تأثیرگذار باشد، هزینه نمیکنند.
💢شکی نیست که بالابودن قیمت کتاب، مساوی است با پایین آمدن آمار مطالعه؛ و متأسفانه گران بودن کتاب، حقالتالیف، ویراستاری و سایر هزینههای پیش از چاپ کتاب و کاهش تصدیگری دولت در این زمینه به کالایی شدن علم و دانش خواهد انجامید.
🔻هشداری که اخیرا رهبر حکیم انقلاب در دیدار با معلمان مبنی بر فراگیری آموزش همگانی و جلوگیری از گران شدن و لاکچری کردن آموزش و پرورش و بحث تربیت داشتند.
♦️هرچند مشکلات کشور به ویژه در عرصه فرهنگی بیشتر ناشی از بیانگیزگی، مدیران لیبرالی و عدم روحیه جهادی است؛ اما جهت یادآوری آنهایی که نگران و دلواپس بودجههای فرهنگی هستند، عرض میکنم که بد نیست بدانند سهم بخش فرهنگ ۰.۰۰۲ (دو هزارم) کل بودجه کشور است؛ در حالی که ۶۰ درصد بودجه فرهنگی مربوط به حوزههای گردشگری، ورزش، تفریح، هنر و صنایعدستی است.
📌حالا این بودجه ناچیز را مقایسه کنید با بودجه سالانه فقط یک رسانه مهاجم فرهنگی مثل «بیبیسی» که فقط پارسال (1401) حدود ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار یعنی معادل ۷ برابر کل بودجه فرهنگی کشور ما بوده است.