نویسنده: عباسی مجتبی
23:29 - 1400/09/07
-برخلاف تفکر غربی که توجه به عموم مردم، پوپولیسم خوانده میشود؛ در منطق و نگاه علوی علیه السلام، جلب رضایت عموم مردم اهمیت دارد؛ نه اینکه فقط به گروهها و جریانهای خاص، توجه کنند؛ از اینرو حکومت اسلامی باید محور تصمیمگیریها و برنامههایش عموم مردم باشد.
مهمترین امتیاز و قدرت جمهوری اسلامی که آن را نسبت به دیگر دولتها و ساختارهای سیاسی متمایز میکند، این است که قدرت در جمهوری اسلامی، «مردمبنیان» است.
به همین جهت باورهای دینی، ارادهها و عواطف انسانی مردم یکی از منابع قدرت نظام اسلامی است و از طرفی غفلت از شرایط روانی و عاطفی جامعه، پاشنه آشیل آن محسوب میشود.
شهید بزرگوار سید محمد باقر صدر در بحث سنتهای الهی با توجه به آیه «إن الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» نظریه «محتوای باطنی انسانها» را مطرح کرده است که طبق این نظریه، علةالعلل تغییر و تحولات، خواست و اراده انسانها است و هنگامی که این خواست و اراده در کنار یک اندیشه جدید قرار بگیرد، سمت و سوی آن تغییر پیدا میکند.(۱)
برخلاف تفکر غربی که توجه به عموم مردم، پوپولیسم خوانده میشود؛ در منطق حضرت علی علیه السلام، گروههای خاص، قشرها و جماعتهایی که اسم خاص و عنوان خاصی را یدک میکشند، مورد اعتبار نیستند، بلکه نگاه و توجه به عامه مردم است و سعی میکنند رضایت عموم مردم را جلب کنند، نه اینکه فقط به گروهها و جریانهای خاص، توجه کنند؛ از اینرو حکومت اسلامی باید محور تصمیمگیریها و برنامههایش عموم مردم باشد.
از آنجا که مهمترین سرمایه اجتماعی و مولفه قدرت جمهوری اسلامی، پشتیبانی مردمی است؛ پس اگر اندیشه عموم مردم دچار تغییر و انحراف شود، سمت و سوی نظام هم تغییر پیدا میکند. از اینرو ضرورت دارد نظام اسلامی، فضای مجازی ولنگار را ساماندهی کرده و آگاهی بخشی دقیق و به موقعی داشته باشد و در مقابل توطئه دشمنان جهت سرقت این سرمایه بزرگ، راهکارهای لازم را به کار گیرد.