نویسنده: عباسی مجتبی
11:51 - 1400/08/25
-علیرغم اصلاحات کاریکاتوری و ترویج ناهنجاریهای اخلاقی، نقض گسترده حقوق بشر در عربستان از جمله مواردی است که به رغم داشتن قربانیان زیاد، اغلب از سوی جامعه بینالمللی مورد غفلت و بیمهری واقع شده است.
اصلاحات صوری و تبلیغات و ترویج ناهنجاریهای اخلاقی روزافزون در عربستان سعودی امروز دیگر قابل کتمانکردن نیست، سیاستهای سکولاری و دیکته شده غربی که حکام مرتجع عربستان با عنوان خادم حرمین شریفین برای جذب نسل جوان انجام میدهند که برخی تحلیلگران از آن به تخریب هدفمند تعبیر کردهاند.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند رواج ناهنجاریهای اخلاقی در سرزمین وحی و جامعه عربستان غیرمرسوم بوده است و ترویج فساد پازلی از جمله استراتژی محمدبن سلمان برای تثبیت حکومت، جذب نسل جوان و گسترده نمودن نفوذ وی میباشد که میلیاردها دلار در این زمینه هزینه کرده است.
ولیعهد سعودی سرمایههای عظیم مالی را در بخش سرگرمی هزینه میکند تا جوانان سعودی را با سیاستهای بیپروای خود منحرف کند و فساد و انحطاط را در عربستان گسترش دهد.
برخی از ناظران منطقه معتقدند که فعالیتها و سیاستهای چند ساله بن سلمان در عربستان در چارچوب حذف هویت عربی - اسلامی از ملت عربستان با بهانههای مختلف بوده و وی با سیاستهای سکولاری و تبعیت از فرقه وهابیت در حال فتنهانگیزی نه تنها در داخل عربستان برای رسیدن به تاج و تخت پادشاهی میباشد، بلکه در منطقه نیز با حمایت از سیاستهای ضد دینی غرب و حمایت همه جانبه از گروههای تروریستی همفکر وهابیت به دنبال «هژمونی منطقهای است، غافل از این که این مسایل بر قدرت آل سعود نه تنها نخواهد افزود، بلکه در آینده نزدیک، دامان رژیم سعودی را نیز خواهد گرفت.
از مواردی که در دوره بنسلمان در عربستان با تغییرات مواجه شده، مسایل دینی و فرهنگی میباشد؛ موضوعاتی که مستقیما باورهای مذهبی شهروندان عربستان را هدف گرفته و در عین موافقتهای برخی، مخالفتهای فراوانی را نیز به همراه داشته است.
طبق گزارش وبسایت «انجمن علماء» اخیرا تعدادی از علمای اهل سنت از کشورهای مختلف و عضو «انجمن علماء» از کشورهای یمن، مالزی، ترکیه، فلسطین و مغرب و نهادهای دینی این کشورها در بیانیهای به فساد اخلاقی و جشنهای فسادآلود و ضد دین در سرزمین وحی از سوی دولت عربستان سعودی به شدت اعتراض کردند؛ جشنهایی که تحت عناوین مختلف از جمله «موسم ریاض»، «موسم جده»، «موسم الشرقیه» و... برگزار و در آن تمامی ارزشهای اسلامی زیرپا گذاشته میشود.
علیرغم اصلاحات کاریکاتوری و ترویج ناهنجاریهای اخلاقی، نقض گسترده حقوق بشر در عربستان موضوع دیگری است که آنگونه که باید مورد توجه نهادهای حقوق بشری قرار نگرفته است؛ خشونت فرقهای و سیاستهای تبعیض آمیز نظاممند به ویژه علیه شیعیان در عربستان از جمله مواردی است که به رغم در پی داشتن قربانیان زیاد، اغلب از نگاه جامعه بینالمللی دور مانده و مورد بیمهری و غفلت واقع شده است.
قربانیان رویکردهای استبدادی عربستان سعودی که صرف انجام مناسک مذهبی به ویژه برپایی مراسم محرم یا انتقادات جزئی از حاکمیت با شدیدترین مجازاتها مواجه هستند.