نویسنده: عباسی مجتبی
10:55 - 1400/07/20
-اظهارات اخیر ظریف در مورد نبود کلمه تعلیق در برجام، مشابه انتشار فایل صوتی وی درباره عین الاسد و ایجاد دوگانه میدان، دیپلماسی و ضربه چندباره به دیپلماسی ایرانی است که در آستانه مذاکرات هستهای دولت آقای رئیسی، نوعی ارسال ضعف و تشویق افزون طلبی بیگانگان و در نهایت تقویت دیپلماسی آمریکا محسوب میشود.
اخیرا دکتر ظریف، مسئول تیم مذاکره کننده هستهای دولت روحانی در کلابهاوس گفت: «در مجلس گفتم که در برجام کلمه ساسپنشن (Suspension) نیست و این اشتباه از من بود، چهار بار یا سه بار کلمه ساسپنشن (تعلیق) در ضمیمه استفاده شده بود، این را مذاکرهکننده ما به ما اطلاع نداده بود» اشاره جناب ظریف به اظهارات خود در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۴ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی است که با جرأتی آمیخته به حرارت گفته بود: «اصلاً تعلیق در هیچ جا نیامده، در هیچ جای برجام تعلیق نیامده، هرکس تعلیق ترجمه کرده، اشتباه کرده؛ هیچ جای برجام تعلیق نیامده»!
پس از اعتراف دکتر ظریف به اشتباه در متن برجام از سوی کارشناسان، تحلیلهای متفاوتی مطرح شد، اما چگونه میتوان پذیرفت که با توجه به تذکرات متعدد نخبگان جامعه و کارشناسان هستهای از جمله آقای جلیلی در کمیسیون برجام درباره متن این سند به اظهارات یکی از اعضای تیم، اعتماد کرده و خود ایشان که مسلط به روابط بینالملل و زبان انگلیسی است، از مطالعه متن نهایی که وظیفه قانونی و قطعی وی نیز بوده خودداری ورزیده است؟
چرا ظریف به دنبال بستن با کدخدا با هر قیمتی بوده و علیرغم هشدارهای متعدد در موضوع نفوذ و حضور جاسوسان و عوامل دشمن در تیم هستهای بر این مساله نیز سرپوش گذاشته است؟
دکتر ظریف در موارد متعدد از جمله در شورای روابط خارجی آمریکا و خطاب به دشمنان مردم ایران گفته بود، اگر در مذاکرات به توافق نرسید و حزب و گروه سیاسی شما در انتخابات پیروز نشود، «تندروها» قدرت را در دست خواهند گرفت!؟ حال آنکه منظور از سخنان وی، دولت آقای رئیسی و انقلابیونی هستند که به آمریکا باج نمیدهند و تلاش میکنند از حقوق ملت و منافع ملی دفاع کنند، بدین جهت فاجعه برجام، فراتر از اشکال در متن یا بیتوجهی به یک کلمه بلکه ناشی از نوع رویکرد سیاسی غربگرایی و عدم تفکر انقلابی است، چنان که تاریخ ایران مملو از خسارت این نوع تفکر نسبت به منافع کشور و مردم است.
به نظر میرسد اظهارات ظریف در این وضعیت مشابه انتشار فایل صوتی وی در مورد انتقام عینالاسد و دوگانه میدان، دیپلماسی و ضربه مجدد و چندباره به دیپلماسی ایرانی و باعث تقویت دیپلماسی آمریکایی است که در آستانه مذاکرات هستهای دولت آقای رئیسی، ارسال سیگنال ضعف و نوعی تایید و تشویق افزون طلبی بیگانگان محسوب میشود و جای بسی مطالبه از دستگاه قضایی که رعایت حقوق ملت ایران، منافع ملی و آبروی نظام اسلامی از سوی هر فرد و جریانی را پیگیری کنند.
کلمات کلیدی: