پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

این وبلاگ، فرصتی برای دسته‌بندی و بیان مطالب متعلمی است که از نظرات دوستان و اساتیدش بهره می‌برد.

نویسنده: عباسی مجتبی

12:07 - 1400/07/04

- در شرایط ناامنی و بی ثباتی کشورهای منطقه، چه رفتاری موجب ثبات و امنیت و مانع تحمیل جنگ بر کشور ایران است؟ یا چه کارهایی پس از دفاع مقدس، صلح را برای کشور به ارمغان آورده است؟ بیشینه‌سازی قدرت نظامی توسط ایران با هدف افزایش قدرت بازدارندگی و تأمین امنیت کشور این مهم را صورت می‌دهد.

انقلاب اسلامینقد و تحلیل

دریا همواره نقطه تقابل قدرت‌های بزرگ  و یکی از پایه‌های اصلی قدرت دریایی کشورها بوده است؛ ازاین‌رو سیادت و کنترل دریایی نقش بسیار بالایی برای کشورها در دستیابی به قدرت دریایی و تأمین جهانی امنیت و منافع ملی و بین‌المللی داشته و با شروع دریانوردی مدرن، نقش دریا در قدرت‌آفرینی کشورها در عرصه‌های مختلف نظامی، سیاسی، اقتصادی و... دوچندان شده است.
جمهوری اسلامی به‌ واسطه قرارگرفتن در شمال اقیانوس هند، مجاورت با خلیج‌ فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و دریای خزر از موقعیت ژئوپلیتیکی و دریایی ویژه‌ای در منطقه و جهان برخوردار است؛ اقتدار دریایی و برخورداری از یک نیروی دریایی قدرتمند و کارآمد نه‌تنها می‌تواند تأثیر بسزایی در صیانت از منافع ملی و دستیابی به اهداف دفاعی داشته باشد، بلکه در دستیابی به یک سیاست دفاعی موفق نیز مؤثر و کارآمد است، به‌علاوه ایران می‌تواند از جانب رقبای جدی فرامنطقه‌ای خود از سمت دریا مورد تهدید قرار بگیرد و تقویت نیروی دریایی و گسترش استراتژی دریایی یکی از راه‌های مقابله با چنین نیروهایی است.
اخیرا انجام ماموریت موفقیت آمیز ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی و حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی، نقطه آغاز ساخت ایران اسلامی در امر دریا، توسعه فراگیر امنیت و نمادی از خیزش تمدن ایرانی اسلامی به سمت دریا است که اقتدار ایران را به رخ جهانیان کشید.
اما در این میان برخی بلافاصله خلط مبحث کرده و با خودتحقیری و سفسطه ای تکراری و در راستای شعار اشتباه «دنیای فردا، دنیای گفتمان‌ها است نه موشک‌ها» می‌گویند: چه لزومی دارد به جای رفع مشکلات اقتصادی و مبارزه با محرومیت در نقاط مختلف کشور، بودجه‌ها صرف مسائل نظامی شود؟
در مرحله نخست، این نوع دوگانه سازی‌ها به معنای توجه به یک موضوع و غفلت از موضوعات دیگر، اشتباه راهبردی و توطئه دشمنان در جهت تغییر محاسبات مردم است؛ و گرنه مسئولانی که به وظایفشان در رفع مشکلات اقتصادی و رفاهی و قدرتمند شدن در عرصه‌های مختلف عمل نکردند، باید پاسخگو باشند.
در گام بعد با نگاه واقع بینانه به مسائل و دنیای سیاست منهای اخلاق، قدرت‌ها برای قانون، منطق، دیپلماسی، مذاکره و وعده‌هایی که می‌دهند، پشیزی ارزش قائل نیستند و برای رسیدن به هدف، حاضرند دست به شیطانی‌ترین جنایات بزنند و با سلاح‌های شیمیایی مردم بی‌دفاع را قتل عام کنند.
حال این سوال مطرح می‌شود که در چنین دنیای بی‌رحمی و در شرایط ناامنی و بی ثباتی کشورهای منطقه، چه رفتاری موجب ثبات و امنیت و مانع تحمیل جنگ بر کشور ایران است یا چه کارهایی پس از دفاع مقدس، صلح را برای کشور به ارمغان آورده است!
بسیار روشن است که بیشینه‌سازی قدرت نظامی توسط ایران با هدف افزایش قدرت بازدارندگی و تأمین امنیت کشور صورت می‌گیرد و گرنه قدرت هدف نیست، بلکه وسیله‌ای برای دستیابی به هدف است؛ به تعبیر دیگر شرط لازم و واجب برای پیشرفت کشور، داشتن قدرت کافی برای دفاع از منافع ملی کشورمان در اقصی نقاط دنیاست، مشابه ماجرای آزادسازی نفتکش ایرانی از چنگال انگلیس، ارسال مقتدرانه نفتکش های حامل بنزین به ونزوئلا و دریافت مبلغ معامله به صورت شمش طلا یا ارسال مقتدرانه سوخت به لبنان که منجر به شکست محاصره و خنثی شدن توطئه‌ محور آمریکایی و صهیونیستی درباره منع فروش سوخت به هم پیمانان و دوستان ایران شد.
با این توصیف، ایران به‌عنوان یک بازیگر خردمند در وضعیت بی ثبات منطقه‌ غرب آسیا، امنیت، ثبات و منافع ملی کشور را براساس اقتدار و عزت پیش می‌برد، نه فقط با لبخند و دیپلماسی بدون پشتوانه که بیانگر ضعف خواهد بود و به جای تعامل سازنده، ذلت، جنگ و ناامنی را به دنبال خواهد داشت.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی