نویسنده: عباسی مجتبی
17:05 - 1400/06/30
- حمایت از کالای ایرانی به سه مولفهی کیفیت، کمیت و تبلیغ در عرصهی جامعه نیاز دارد و کم کاری در هر موضوعی موجب افت و کاهش اعتماد به کالای ایرانی میگردد.
در موضوع حمایت از کالای ایرانی مولفههای مختلفی دخیل است که بخشی از مسئولیتها به حاکمیت و بخشی وظایف برعهده تولید کننده و مصرف کننده است.
در بخش نخست به صورت مختصر مهمترین مسئولیت حاکمیت، حمایتهای قانونی از تولیدکنندگان است که اعم از بحث مالیات، کاهش هزینههای تولید، نظارت بر واردات و صادرات، جلوگیری از قاچاق و... است.
در بخش دوم، تولید کنندگان نقش مهمی در ایجاد رقابت، محبوبیت و برند شدن کالای ایرانی دارند، چنان که وظیفه حمایتی دولت در کوتاه مدت موثر است، اما تولیدات باکیفیت با قیمت مناسب و ایجاد مزیتهای رقابتی در بلند مدت میتواند موجب رونق تولید و حمایت از کالای داخلی باشد.
بخش سوم مسئولیت، متوجه جامعه است که در اینجا عدم استقبال از کالای داخلی گاهی ناشی از شبهه فرهنگی و در مواقعی به دلیل شبهه عملی است.
در مرحله نخست برخی نسبت به کالای داخلی شبهه علمی دارند، بدین معنا که نسبت به اصل تولید کالای داخلی بیاطلاع هستند یا نسبت به کیفیت و مزیت رقابتی آن آگاهی ندارند که در اینجا نخست باید با معرفی و شناساندن خلاقانه و جذاب تولیدات داخلی به مردم، شبهه ذهنی آنها برطرف شود. بعد از برطرف شدن شبهه علمی و ذهنی، نوبت رفع شبهات عملی است، بدین معنا که برخی مردم نسبت به کالای داخلی، باور و اعتماد ندارند و از نظر فرهنگی گرفتار نوعی عدم اعتماد به نفس هستند، چنان که فردی با علم به ضرر داشتن دخانیات، ترک سیگار نمیکند و اینجا با توجه به مزیت کالای ایرانی، اما نسبت به تولیدات داخلی تعصب و علاقهای ندارد. افرادی که نسبت به کالای ایرانی باور و اعتماد ندارند و از نظر فرهنگی گرفتار نوعی عدم اعتماد به نفس هستند در حالی که رهبر معظم انقلاب، تقویت روحیه اعتماد به نفس جامعه و فرهنگ تعصب نسبت به تولیدات داخلی را همچون تعصب نسبت به تیم ملی ورزشی کشور، توصیه میکنند و حتی این عامل باعث رونق کالا در کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی گردید.