پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

این وبلاگ، فرصتی برای دسته‌بندی و بیان مطالب متعلمی است که از نظرات دوستان و اساتیدش بهره می‌برد.

نویسنده: عباسی مجتبی

11:37 - 1400/06/23

-اجرای سند ۲۰۳۰ از سوی دولت روحانی، نقض صریح اصول 77 و 125 قانون اساسی و به منزله سپردن استقلال فرهنگی و اجتماعی کشور به بیگانگان و حذف اخلاق از نظام آموزشی بود که اکنون بعد از پنج سال، لغو اجرای این سند توسط دولت ابلاغ شده است.

انقلاب اسلامینقد و تحلیل

در سال ۲۰۰۹ آمریکایی‌ها با همکاری اروپاییان سیاست جدیدی تحت عنوان "چند نهادی" را در پیش گرفتند، آنها عنوان کردند که از سیاست تک قدرتی به سیاست چند نهادی منتقل شده‌ایم؛ بدین معنا که نهادهای بین المللی، جهان را اداره می‌کنند، چون آنها با سیاست یکجانبه نگری نمی‌توانستند ملت‌ها را قانع کنند و بازخوردهای شدیدی از کشورها دریافت می‌کردند، بنابراین سیاست چند نهادی را در پیش گرفتند.
سند آموزشی ۲۰۳۰ نیز در راستای سیاست چندنهادی غرب توسط کمیسیون ملی یونسکو تدوین و در کشورهای مختلف از جمله ایران به عنوان سند ملی آموزش مطرح شد و در اردیبهشت ۹۵ از سوی دولت روحانی برای اجرا ابلاغ گردید.
این درحالی است که در سال 1390، تدوین سیاست‌های کلان آموزشی، تحت عنوان «مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران» توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، تدوین و توسط رهبر فرزانه انقلاب به‌ عنوان اسناد بالادستی نظام آموزشی، ابلاغ شد. حال آنکه ابلاغ رسمی و اجرای سند ۲۰۳۰ از سوی دولت روحانی، نقض صریح اصول 77 و 125 قانون اساسی و به منزله سپردن استقلال فرهنگی و اجتماعی کشور به بیگانگان و حذف اخلاق از نظام آموزشی و در مخالفت آشکار با اسناد بالادستی نظام در عرصه آموزش کشور بود. سندی که مورد انتقاد مستقیم رهبری قرار داشت و تصویب و اجرای بی‌سر و صدای آن، گفتمان جدیدی را در این عرصه شکل داد و چالش‌ها و ناسازگاری این‌گونه اسناد بین‌اللملی با آموزه‌های دینی و معارف ناب اهل‌بیت(ع) را آشکار کرد و این سند درحالی توسط دولت روحانی امضا شده بود که دو نهاد نظارتی مهم یعنی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس از پذیرفتن آن بی اطلاع بودند.
اما حسن روحانی اصرار عجیبی بر اجرای سند دیکته شده ۲۰۳۰ داشت و قبل از انتخابات ۹۶ در جمع هوادارنش درباره این سند سکولاری و مخالف اخلاق در عرصه آموزش کشور گفت: «از هر چیز بگذرم از 2030 نمی‌گذرم»!
این موضعگیری‌ها و اصرار بر اجرای اسناد بین‌المللی در حالی صورت گرفت که دنیای غرب خودش با مشکلات و نقص‌های بزرگی مثل طلاق‌های گسترده و نابودی خانواده، تنهایی انسان در جوانی تا پیری و حتی در دوره کودکی مواجه است و تبعیت از همین فرهنگ در جامعه ایران، بخشی از جوانان را درگیر مشکلات عدیده اجتماعی و فرهنگی و دچار تعارضات و مشکلاتی کرده است.
با این شرایط رهبر معظم انقلاب در پنج سخنرانی بر اجرایی نشدن سند ۲۰۳۰ تاکید کردند، اما بعد از پنج سال اجرای این سند ویرانگر فرهنگی توسط دولت روحانی، اخیرا و در دولت آقای رئیسی بخشنامه «لغو اجرای سند ۲۰۳۰» که مدت‌ها از سوی دولت سابق نادیده گرفته شده و بر زمین مانده بود، از سوی رئیس جمهوری و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی