پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

این وبلاگ، فرصتی برای دسته‌بندی و بیان مطالب متعلمی است که از نظرات دوستان و اساتیدش بهره می‌برد.

نویسنده: عباسی مجتبی

10:59 - 1400/06/16

-علمداری جوانمردانه، عفاف گونه و برازنده بانوان ایرانی در شرایط دوگانه سازی ورزش و حجاب، مجاهدتی ستودنی برای حضور زنان مسلمان با پوشش مناسب و به تصویر کشیدن هویت، فهم دینی و تمایزیافتگی بانوان ورزشکار کشور است.

انقلاب اسلامینقد و تحلیل

سرکار خانم ساره جوانمردی، عضو تیم ملی تیراندازی بانوان ایران است که موفق شد در مسابقات پارالمپیک توکیو با شکستن رکورد جهانی، هفتمین طلای این مسابقات را برای کاروان کشورمان به دست آورد، وی همچنین دو مدال طلای پارالمپیک ریو و مدال برنز پارالمپیک لندن را کسب کرده‌ است.
طبق متن نوشته و یادداشت همسر خانم جوانمردی که در رسانه‌ها منتشر شده، ارزشمندتر از قهرمانی این بانوی ایرانی، منش پهلوانی وی است؛ به ویژه حضور این بانوی ورزشکار با پوشش چادر در مراسم اختتامیه پارالمپیک توکیو که واکنش‌های بسیاری در پی داشته است.
از آنجا که مراسم حمل پرچم در مسابقات ورزشی با مقیاس جهانی نشاندهنده فرهنگ و هویت کشورها است، دارای اهمیت می‌باشد و از طرفی در دست گرفتن پرچم کشورها برای هر ورزشکاری ارزشمند و باعث افتخار است.
علمداری جوانمردانه، عفاف گونه و برازنده بانوان ایرانی در شرایط دوگانه سازی ورزش و حجاب از سوی رسانه‌های معاند، در مرحله نخست مجاهدتی ستودنی برای حضور زنان مسلمان با پوشش مناسب و در گام بعد نمایش تصویری از هویت، فهم دینی و تمایزیافتگی بانوان ورزشکار کشور ما است.
حضور مقتدرانه و ایمانی بانوان ورزشکار ایرانی و نمایش ملکه زیبایی عفاف و حجاب برای بانوان دنیا به هر اندازه که موجب عزت و خوشحالی هموطنان و هموارشدن مسیر شرف و اقتدار کشور است، باعث ناراحتی غربزدگان و به هم ریختگی تشکیلات افرادی همچون «مسیح علی‌نژاد» است، کسی که خودش را روزنامه‌نگار و فعال در رسانه‌ها معرفی می‌کند، اما طبق اسناد منتشر شده در پایگاه «اینترسپت» نامبرده در فهرست حقوق‌بگیران و بردگان دولت آمریکا قرار دارد که به خاطر یک مشت دلار، مروج هرزگی و برهنگی زنان به عنوان ابزار جنسی و فحشای سیاسی در تقابل با سبک زندگی اصیل بانوان ایرانی است.
نگاه ابزاری و رذیلانه علینژاد به زنان با هدف پررنگ کردن وجوه جنسیتی زنان ورزشکار در راستای فروپاشی خانواده و اهداف جنسی بنگاه‌های تبلیغاتی لیبرال سرمایه داری است که آسیب‌های خطرناکی برای جامعه ورزشی غرب به دنبال داشته و در سال‌های اخیر مورد اعتراض واقع شده است.
به دنبال سوء استفاده جنسی از ورزشکاران و بازیگران زن و به دنبال آن لطمات روحی و روانی ناشی از این اتفاقات، در حال حاضر جریان اعتراض رفتاری نسبت به پوشش زنانه و نگاه جنسیتی در فستیوال‌های مهم فیلم و مسابقات ورزشی به یک چالش علیه نظام استثماری غرب تبدیل شده است.
جولیا رابرتز؛ بازیگر سرشناس هالیوودی در سال 2016 با پای برهنه به فرش قرمز کن آمد، تا نسبت به قانون پوشیدن کفش پاشنه‌بلند برای زنان در این فستیوال اعتراض کند.
تیم نروژ در بازی‌های هندبال زنان قهرمانی اروپا به جای لباس‌های معمول و همیشگی از لباسهایی با پوشش بلندتر استفاده کرد و بعد از تذکر رئیس فدراسیون هندبال اروپا مبنی بر جریمه‌دار بودن تعویض پوشش مصوب «کار رژ»، رئیس فدراسیون هندبال نروژ از بازیکنان کشور خود حمایت کرد و گفت: جریمه در نظر گرفته شده، هرچه باشد پرداخت می‌شود، مهمتر از همه داشتن لباسی است که ورزشکاران در آن راحت باشند، ما به این دختران که صدایشان را بلند کردند و گفتند دیگر کافی است، افتخار می کنیم. در ادامه تیم ملی زنان آلمان نیز در المپیک توکیو با لباس سراسر پوشیده از مچ پا تا گردن و همچنین آستین‌های تا زیر آرنج حاضر شد.
سال گذشته نیز در پی جریانات جنبش «می‌تو» و در خطی مشابه در ژاپن، بالاخره الزام پوشیدن کفش پاشنه بلند و دامن کوتاه برای زنان کارمند خطوط هوایی این کشور برداشته شد و اخیرا نیز یکی از برندهای معروف لباس زنانه در دنیا، اعلام کرده است که مانکن‌های معروف خود را کنار خواهد گذاشت و از این به بعد از زنانی برای تبلیغات خود استفاده خواهد کرد که به جز فرم بدن و زیبایی، دستاوردهای دیگری در زندگی خود داشته باشند.
در ادامه این گونه اعتراضات در سراسر دنیا المپیک 2020 توکیو در سال 2021 به محلی برای اعتراض و شکستن برخی قوانین پوششی در زمینه لباس زنان تبدیل شد، تا نگاه جنسیتی و ابزاری تحمیل شده غرب نسبت به زنان را زیر سوال برده و بر اصل ورزش و قهرمانی تاکید کند.
در این شرایط، انتخاب لباس و پوشش ورزشی مشترک و رسمی برای حضور زنان مسلمان در المپیک و انتخاب رشته‌های مناسب، یکی از موضوعات مشترک منطقه ای و بین فرهنگی در کشورهای اسلامی است که می‌توانند درباره آن به تفاهم برسند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی