نویسنده: عباسی مجتبی
13:35 - 1400/06/25
-اصل نظارت یکی از اصلی ترین گمشده های مدیریتی است که سبب بسیاری از مشکلات آزاردهنده در حوزههای مختلف شده است، حال آنکه نظارت در اسلام کاملتر از نظارت غربی است.
یکی از شعارهای مهم آقای رئیسی در دوران انتخابات و پس از آن، بحث فسادستیزی بوده و به صورت کلی کارنامه درخشان وی در قوه قضائیه و مبارزه با دانه درشت ها و یقه سفیدها که موجب اقبال عمومی به دولت وی شده است. اخیرا آقای رئیسی در جلسه با هیات دولت در سخنانی، اصول ۱۲ گانه و دستورالعملهایی را به دستگاههای مختلف در زمینه پیشگیری و مقابله با فساد در قالب «نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد اداری و اقتصادی» ابلاغ کرده است که در اصل یازدهم آن بر موضوع نظارت کارآمد و موثر تأکید شده است.
هرچند لازمه مبارزه با فساد، اجرای بیچون و چرای عدالت، برخورد قاطع با مجرمان و پاکسازی زمینههای فساد است؛ اما در بحث مبارزه با فساد از همه مهمتر، نظارت بدون اغماض دستگاه های مسئول است که طبق اصل یازدهم مورد توجه دولت قرار گرفته است.
اصل نظارت یکی از اصلی ترین گمشده های مدیریتی است که سبب بسیاری از مشکلات آزاردهنده در حوزههای مختلف شده است. نظارت قوی و دقیق، مستقیم و غیر مستقیم بر عملکرد کارگزاران حکومت، برگرفته از مبانی اسلامی و فریضه امر به معروف است و ریشه در حکومت علوی(ع) دارد و در راستای نظارت بیرونی و تکمیل کننده نظارت درونی است.
امید است دستورالعمل آقای رئیسی ابلاغ شده به دولت تحت عنوان «نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد اداری و اقتصادی» عملیاتی شود و طبق اصل یازدهم این دستورالعمل با بهرهگیری از فناوریهای یکپارچه، برخط و هوشمند برای افزایش اثربخشی نظارتها و حذف بسترهای فسادزا و طراحی سازوکار حساس و هوشمند در برابر عدم فعل مقامات و کارکنان دولت، اقدام موثر صورت بگیرد که در نهایت موجب شفافیت امور، اقتدار قانون، جلب اعتماد عمومی و دلگرمی افراد جامعه شود.