نویسنده: عباسی مجتبی
15:32 - 1400/06/11
-در صورت فراگیری بیماری و ضرورت واکسیناسیون عمومی، قانونگذار میتواند حد نصاب را لحاظ کرده، واکسیناسیون را تا رسیدن به حدنصاب الزامی کند.
با شیوع کرونا و درد و رنج تحمیل شده بر مردم، حاشیه سازیها، نگرشهای سیاسی و دوقطبی کردن جامعه نیز شیوع پیدا کرد و مصداق پاشیدن نمک بر زخم، موجب تحیر، عذاب روحی و سردرگمی بیشتر جامعه شد.
فارغ از نگرشهای سیاسی جانبدارانه یا کاملا جناحی و مخالف با نظام یا اختلاف بر سر تعارض منافع که بر فرآیند تصمیم گیری و اجرایی تاثیرگذار است، به صورت کلی اختلاف نظر در این زمینه، فرصتی مناسب جهت طبقه بندی جدید در علوم به معنای ایجاد یک نظام جامع تحقیقات نظری، کتابخانهای، تاریخی، میدانی و اجرایی است که میتواند بستر جریان مفاهیم بنیادین و ارزشی، تا لایه مشاهداتی و تجویزی خُرد در تحت الشعاع قرار دهد. ازجمله مهمترین موضوع برای تحقیقات در این روزها میتوان به جریان کرونا در کشور اشاره داشت.
از طرفی در خصوص بحث واردات یا تزریق واکسن در شرایط اورژانسی جامعه، حاکم در نظام اسلامی به عنوان مدیر ارشد نظام و حکومت، براساس راهبردهایی که تابع پیش فرض ها و تجربیات نظام اسلامی است، بهبود شرایط و جلوگیری از گرفتار شدن جامعه در مشکلات و تامین مصالح جامعه را دنبال میکند و با نگاه مبنایی و شرعی به این مساله در فقه سلامت، اصل و قاعده احتیاط را جاری میسازد.
از این رو رهبر معظم انقلاب و همه مراجع خود را تابع قوانین حوزه سلامت کشور دانسته و در امور تخصصی نظر کارشناسان را مهم شمرده اند، چنان که در همه نظامهای سیاسی و بنای عقلا رجوع به متخصص است. همچنین در صورت فراگیری بیماری و ضرورت واکسیناسیون عمومی، قانونگذار میتواند حد نصاب را لحاظ کرده، واکسیناسیون را تا رسیدن به حدنصاب الزامی کند.