پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

این وبلاگ، فرصتی برای دسته‌بندی و بیان مطالب متعلمی است که از نظرات دوستان و اساتیدش بهره می‌برد.

نویسنده: عباسی مجتبی

10:56 - 1400/06/18

- این روزها در فضای مجازی پیشنهاد جالبی مطرح شده است، این که جبهه اصلاحات از اصلاح‌طلبان تیپی به نام «اصلاحاتیون» تشکیل دهد و به دره پنجشیر بفرستد، به هر حال ماجرای این روزهای افغانستان مِحَک خوبی برای سنجش ریاکاری، فرصت طلبی و مرد میدان نبودن اصلاح طلبان است.

انقلاب اسلامینقد و تحلیل

در پی شکست سیاست‌های آمریکا در منطقه و خروج از افغانستان بسیاری از غربگرایان داخلی تلاش کردند، خروج مفتضحانه ایالات متحده را توجیه کرده یا بدون مجوز رسمی و عواقب بعدی، ایران را وارد منازعه پنجشیر کنند.
حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان نسبت به تحرکات غیرمسئولانه و جنگ روانی اصلاح طلبان در فضای مجازی واکنش نشان داده و در یک یادداشت خطاب به افرادی مثل خاتمی، تاجزاده، دهباشی و سلبریتی ها تا امثال مسیح علینژاد که این شب‌ها فقط عکس استوری می‌کنند و نسبت به جنایات سوریه، یمن و دیگر کشورهای اسلامی بی‌توجه بوده‌اند؛ پیشنهاد کرده است: یک تیپ از مدعیان اصلاحات تشکیل شود و مدعیان اصلاحات جهت اعزام به افغانستان در آن ثبت‌نام کرده و برای مبارزه به پنجشیر و یا هر نقطه دیگر افغانستان اعزام شوند.
به نظر می‌رسد این پیشنهاد جالبی است که جمهوری اسلامی لشکری از اصلاح‌طلبان به نام «اصلاحاتیون» تشکیل دهد و به دره پنجشیر بفرستد، به هر حال ماجرای این روزهای افغانستان مِحَک خوبی برای سنجش ریاکاری، فرصت طلبی و مرد میدان نبودن اصلاح طلبان است، و گرنه پناهندگی دادن به مردم افغانستان، تلاش برای امنیت و رفاه آنها، مخالفت با مداخله بیگانگان، محکوم کردن دیکتاتوری یک قوم بر دیگران و تلاش برای مشارکت همه مردم افغانستان در سرنوشت خود از سیاست‌های راهبردی ایران در طول این سالها بوده است.
ایران اسلامی همواره پرچمدار وحدت جهان اسلام بوده و مخالف تنش‌های فرقه ای، مذهبی و سرایت آن به درون مرزهای خود است و در شرایط موجود به دنبال وضعیت مطلوب و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان است و تلاش می‌کند منازعه مستقیم با طالبان نداشته باشد، از این رو شتابزدگی غیرعقلانی و دخالت مستقیم، نوعی جنگ افروزی و کشاندن رقبای خارجی به معرکه این کشور و تکمیل پازل آمریکایی، صهیونیستی است.
اما فتنه انگیزی و سناریوی تکراری این روزهای جبهه اصلاحات هماهنگ با دشمنان خارجی و در راستای درگیری ایران با جهان اهل سنت است؛ به تعبیر دکتر فواد ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی، خیلی‌ها در کشور نمی‌توانند بپذیرند آمریکا قابلیت شکست، افتضاح، فرار و بدبختی دارد! و به دنبال دلیل یا کاسه ای زیر نیم کاسه یا توافق پشت پرده ای می‌گردند؛ حضرت امام(ره) اینطور نبودند و می‌گفتند آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، حضرت امام(ره) آمریکا را آنگونه که واقعا بود می‌شناخت و متوجه بودند که می‌شود شاه و آمریکا را شکست داد.
بنابراین ایران در جریان استقرار طالبان، نه مانند آمریکایی‌ها پیشاپیش قدرت را به آنان هدیه کرده و نه با رویکردی غیرواقع‌بینانه و صرفاً ایدئولوژیک، از آن روی گردانده است؛ بلکه سعی کرده با واقع‌بینی از بروز تنش خودداری کرده و درصدد تأمین منافع مردم افغانستان و ملت ایران برآید.
یکی از دلایل اصلی ایجاد امنیت تراز و انباشت قدرت در جمهوری اسلامی، تصمیم جنگ ذیل نظر رهبری و ورود با وسواس و خرد جمعی به منازعات است. بنابراین به طور کلی راهبرد ایران، نه همانند آمریکا لشگرکشی و بعد عقب نشینی و نه مثل چین و روسیه منتظر وقایع است؛ بلکه اگر با ورود ایران در افغانستان، منافع مردم دو کشور تامین شود، بدون در نظر گرفتن غوغاهای مجازی اقدام خواهد کرد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی