نویسنده: عباسی مجتبی
10:43 - 1400/06/22
-مقامات دولتِ روحانی رسما عدم واردات واکسن و جان مردم را به برجام و FATF گره زدند، اما دولت جدید بدون مذاکره و برجام، میلیونها دوز طی یک ماه وارد کشور کرد؛ چنان که واردات این حجم از واکسن تقریبا با بخش عمدهای از واردات در دولت قبل برابری میکند.
از ابتدای شیوع کرونا بحث تامین واکسن، مورد توجه کشورها قرار گرفت و حتی با اعلام دستیابی آمریکا و انگلیس به واکسن کرونا، بلافاصله بسیاری از کشورها، این واکسنها را پیش خرید کردند. رهبر معظم انقلاب در دی ماه ۱۳۹۹، ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی را به کشور ممنوع اعلام کرده و تاکید کردند واکسن مطمئن را از راههای مختلف و جای دیگری تهیه کنید. جریانات غربزده با سیاسی کاری و کارشکنی در تامین سلامتی مردم از فرصت طلایی ورود واکسن روسی و چینی استقبال نکرده و با جنگ روانی و راه انداختن معادله چند مجهولی خرید واکسن نامطمئن، تحریم و پذیرش لوایح «افایتیاف» از یک سو بر ناکارآمدی و کم کاری دولت وقت در تامین واکسن مطمئن سرپوش گذاشته و از طرفی عدم توفیق دولت را به FATF نسبت داده و با این القائات، جاده زیاده خواهی غرب را در شرایط مذاکرات برجامی هموارتر کردند.
با این حرکت خط خبری هماهنگ با رسانههای خارجی از سوی دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهور با دوگانه خرید واکسن و سلامتی مردم کلید خورد و علی ربیعی، سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: بدون هیچ تردیدی موضوع تحریم علیه مردم و جنگ اقتصادی در درجه اول و با فاصلهای در درجه دوم مسأله قرار گرفتن در لیست سیاه «افایتیاف» از اساسیترین مسائل بینعرصهای در ایران است، تأثیر این دو مسأله از سیاست خارجی فراتر رفته، امروز آثار آن بر عرصه اقتصاد به روشنی دیده میشود.... سرنوشت لوایح سیافتی و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان یکی دیگر از نگرانیهای دولت برای پیشگیری از هزینههای زائد بر زندگی مردم و ضرورت کسب منفعت از اقتصاد جهانی برای بهبود زندگی مردم و توسعه کشور است.(۱)
علی مطهری در توئیتر خود نوشت: به خاطر اینکه در لیست سیاه اف ای تی اف قرار داریم نتوانستیم ۵۰ میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشت میلیون ایرانی را منتقل کنیم و سهمیه ایران باطل شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام باید پاسخگو باشد.(۲)
عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی نیز در تکمیل خط رسانه ای جریان اصلاح طلب، خارج شدن ایران از لیست سیاه را منوط به تصویب لوایح «افایتیاف» خواند و گفت: خروج از لیست سیاه منوط به تصویب لوایح fatf است.(۳)
هر چند بعد از مشاهده عوارض استفاده اورژانسی از واکسن آمریکایی و انگلیسی و مرگ پزشکان و مردم عادی در کشورهایی همچون فرانسه، نروژ، بلژیک، پرتقال و... اهمیت سخنان رهبری در تامین واکسن مطمئن را بر همگان آشکار کرد. همچنین بعد از تاکید رهبری بر تولید واکسن ایرانی، آمریکا مجبور به لغو تحریم واکسن شد؛ در صورتی که ایالات متحده با صادر کردن یک درصد تولیدی خودش تقریبا واکسنی به خارج صادر نمیکرد، اما جریان تحریف به گونهای وانمود می کرد که گویا میلیونها دز واکسن آمریکایی، هم اکنون پشت مرزها آماده ورود به ایران است، اما تا امروز سناریوی دروغ جریان تحریف و شواف رسانه ای برای تصویب «افایتیاف» پوشیده بود.
تا اینکه اخیرا واردات بیش از ۲۱ میلیون دز واکسن، سیاسی کاری و شیطنت جریانات غربزده را بیشتر آشکار کرد؛ چنان که واردات این حجم از واکسن تقریبا با بخش عمده ای از واردات در دولت قبل برابری میکند و سیاهنمایی و ادعای اصلاح طلبان از جمله علی مطهری، نماینده سابق مجلس و علی ربیعی به عنوان سخنگوی دولت و عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی کشور، مبنی بر باطل شدن سهمیه واکسن ایران به خاطر «افایتیاف» را زیر سوال برده است.
حال که بیش از گذشته مشخص شده، حل مشکلات با تدبیر واقعی و نه ادعا و با نگاه به توانمندیهای داخلی و نه معطل ماندن به پای وعدههای دروغین غرب قابل رفع است، باید دید کدام مشکل و مانع دیگر کشور در سالهای گذشته بوده است که به جای تلاش برای رفع، با گره زدن به افایتیاف، پالرمو و تحریم و... تبدیل به مشکلاتی مزمن برای مردم و بهانه خوبی برای مسئولان کم کار برای فرار از پاسخگویی بوده است؟
پینوشت:
۱. ایرنا (https://b2n.ir/j66846)
۲. ایلنا (https://b2n.ir/y19901)
۳. ایرنا(https://b2n.ir/z00379)