نویسنده: عباسی مجتبی
13:54 - 1400/05/17
مسئولان و نخبگان طب جدید و طب سنتی در شرایط کنونی کشور میتوانند با هم افزایی به سلامتی مردم کمک کنند.
بر کسی پوشیده نیست که طب جدید نقش عمدهای در حفظ و سلامتی جوامع داشته و در عین حال دارای نواقص و عوارضی است که در حال حاضر جهت رفع این مشکل بسیاری از کشورها از طب سنتی و گیاهان شفابخش به عنوان یک علم و تجربه کارآمد، بهره میبرند که از این پدیده میتوان به پیوند طب جدید و طب سنتی یاد کرد.
افراط و تفریط در هر جامعهای مطلوب نیست و موجب انحراف است، قرآن کریم، کلمه (امه وسطا) [1] را درباره مسلمانان آورده است و اهل بیت علیهم السلام نیز شیعیان را به تعادل و دوری از افراط و تفریط توصیه کردهاند.
در فرهنگ ما نیز ضرب المثلها و اشعار بسیار نغز و پرمعنایی در این باره وجود دارد، تا ما را از تندروی و کندروی برحذر کرده و به صراط مستقیم رهنمون سازد.
یکی از جلوههای افراط و تفریط در جامعه راه انداختن دعوای طب جدید و طب سنتی است، اینکه طب جدید و مسئولان سلامتی مردم در این شرایط نسبت به دستاوردهای طب سنتی بی توجهی کرده و هیچ جایگاهی برای آن قائل نباشند و از سوی دیگر افرادی به نام طب سنتی با انواع پروتکلها و زدن واکسن و ماسک مقابله کنند، هرچند مردم امیدوارند در دولت آقای رئیسی به برخی دغدغههای حکیمانه در بحث محصولات تراریخته، بحث امنیت و سلامت مردم رسیدگی شود.
اما در بحث پیوند میان طب جدید و طب سنتی بهترین عملکرد در شرایط کنونی هم افزایی است، به ویژه با توجه به حاکمیت طب جدید، مسئولان این عرصه میتوانند از تجربیات و نسخههای موثر حکیمان طب سنتی در پیشگیری و درمان کرونا و به عنوان مکمل نظام سلامت کشور بهره بگیرند و سلامتی مردم را حفظ کنند.
پینوشت:
1. بقره آیه 143