- دامن زدن به مفاهیمی همانند اصلح و صالح، تکلیف، نتیجه و مصلحت، یکی از سناریوهای تکراری جریان غربزده جهت گل آلود کردن انتخابات و گرفتن ماهی تفرقه است. در صورتی که ملاک تشخیص صلاحیتها باید لحاظ شود و بحث نتیجه و تکلیف نیز دارای مبانی مشخص و در مقابل تفکری خاص ایراد شده است و خلط میان این مباحث بدون توجه به مبانی اندیشهای مقابل آن ناشی از درک نادرست اندیشههای امامین انقلاب است.
یکی از سناریوهای تکراری جریان غربزده، گل آلود کردن انتخابات و گرفتن ماهی تفرقه از ایجاد اختلاف و دودستگی در میان هواداران گفتمان انقلاب است. چنان که درپی درج استفتائی از رهبر معظم انقلاب در برخی رسانههای اجتماعی، روابط عمومی دفتر ایشان اعلام کرد: هر متنی که حاکی از نوعی ورود در انتخابات باشد از طرف دفتر مردود و بی اعتبار است.
دامن زدن به مفاهیمی همانند اصلح، صالح، تکلیف، نتیجه و مصلحت از جمله مسائل پایهای است که در بحث تشخیص اصلح نسبت به ملاک تشخیص صلاحیتها از نوع فردی، سازوکارها و توانمندیها باید لحاظ شود و بحث نتیجه و تکلیف نیز دارای مبانی مشخص و در مقابل تفکری خاص ایراد شده است و خلط میان این مباحث بدون توجه به مبانی اندیشهای مقابل آن ناشی از درک نادرست اندیشههای امامین انقلاب است.
همچنین امام خمینی(ره) بحث تکلیف گرایی را در جواب نتیجهگرایی مطلق و به عبارتی پراگماتیسم مطرح کردند، زیرا برخی شرط ورود به پدیده انقلاب یا دفاع مقدس را متضمن پیروزی به هر طریقی تصور میکردند و امام راحل در آن شرایط، فایده گرایی و نتیجه گرایی مطلق را نادرست خواندند، در صورتی که از سخنان امام خمینی و رهبر معظم انقلاب بحث (حفظ نظام از اوجب واجبات است یا آرمان گرایی توام با واقع گرایی) میتوان توجه به نتیجه را فهم کرد و حتی نه تنها میان تکلیف و نتیجه تعارض نیست، بلکه در شرایط انتخابات باید توجه داشت که چه چیزی تکلیف است؟
با این توصیف، مهمترین برگ برنده طیف مقابل، ایجاد دوگانه سازی و بداخلاقیهای انتخاباتی است، تا از این طریق به اهدافش برسد، اما در مقابل برگ برنده جریان انقلابی در مرحله نخست روشنگری و شفافیت و در گام بعد پرهیز از اختلاف و بازی نکردن در زمین رقیب و تکمیل نکردن پازل آنهاست.