امام خمینی(ره) با زیر سوال بردن گفتمان و ادبیات سلطه آمیز غرب، استبداد و فاصلههای طبقاتی در قالب رژیم سیاسی و اقتصاد سرمایه داری از نوع فردی و دولتی را به چالش کشید.
جهانی را که امام خمینی(ره) با ساده زیستی و استکبارستیزی، توصیف و توصیه کرد، با جهانی که اشرافیت غربزده با چپاول کشور، توصیف و اجرایی کره است، تفاوت جوهری دارد و اینک ما در لحظه انتخاب هستیم.
با توجه به نقش و جایگاه رئیس جمهور در سرنوشت کشور و اهمیت تشخیص شایستگیها در فرد منتخب، میتوان اندیشه معمار کبیر انقلاب را به عنوان مانیفیست و شاخصه ارزیابی کاندیداها، مورد استفاده قرار داد.
امام خمینی(ره) تشکیل حکومت مبتنی بر مردمسالاری دینی به معنای رعایت حقوق مردم زیر سایه شریعت را تاکید کرد و با زیر سوال بردن گفتمان و ادبیات سلطه آمیز غرب، استبداد و فاصلههای طبقاتی در قالب رژیم سیاسی و اقتصاد سرمایه داری از نوع فردی و دولتی را به چالش کشید.
ایشان ساختن جهان اسلام را که برخی آرزوی محال و ایده آلیسم می پنداشتند، به دست امت اسلامی مقدور خواند و
به جای سازش خواهی و تسلیم طلبی با برچسب رئالیسم و واقع بینی در برابر مراکز قدرت جهانی، واژه مستکبر و مستضعف را بنیان نهاد و به جای ولایت بشر از نوع ولایت فردی، جمعی و حزبی، توتالیتاریسم، استبداد و مفاهیم سکولاریستی از ولایت خداوند و مشروعیت مقبول سخن گفت.
امام بزرگوار با تشکیل انقلاب اسلامی، مردم سالاری دینی به مفهوم حقوق شهروندی برابر، میان عالم و جاهل، دموکراسی روشی در خدمت ارزشها و احکام اسلام را تایید کرد، اما دموکراسی غربی به معنای برابری حق مهندسی جامعه میان عالم و جاهل و ابزار غرب برای اهانت به علم، اخلاق، شریعت و عدالت را رد کرد.
ایشان از جهانی سازی توحیدی در برابر جهانی سازی از نوع آنگلو امریکن و از نبرد حق و باطل در مقابل پلورالیسم، شکاکیت و نسبیت گرایی سخن به میان آورد و در عین مخالفت با دموکراسی لائیک از نوع سوسیالیسم و لیبرالیسم به معنای اصالت سود و اصالت لذت، مفاهیم زهد، تقوا، ایثار، عدالت، مفهوم جهاد یا مرگ مقدس و شهادت را زنده کرد.
جهانی را که امام خمینی(ره) با ساده زیستی و استکبارستیزی، توصیف و توصیه کرد، با جهانی که اشرافیت غربزده با چپاول کشور توصیف و اجرایی کردند، تفاوت جوهری دارد و اینک ما در لحظه انتخاب هستیم.