پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

پژوهه رسا

«وأُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»

این وبلاگ، فرصتی برای دسته‌بندی و بیان مطالب متعلمی است که از نظرات دوستان و اساتیدش بهره می‌برد.

جعفر اصلانی، رییس دانشگاه بقیة الله در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، متحول کردن انسان‌ها را هدف رسالت پیامبر اکرم(ص) و از دلایل عظمت ایشان خواند و گفت: از بزرگترین کارهای پیامبر اکرم(ص)، تبدیل اعراب بادیه نشین به افرادی همچون ابوذر، سلمان، مقداد و عمار بود؛ بنابراین روحانیت در حوزه وظایف ذاتی، به دلیل این که لباس پیامبراکرم(ص) را پوشیده‌اند، باید بتوانند در عامه مردم تأثیرگذار باشند.

 

امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، شاخص روحانیت در عصر کنونی

وی شاخص روحانیت در عصر کنونی را شخصیت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب خواند و اظهار داشت: با این توصیف و سابقه از روحانیت، انتظارات مردم نیز از این قشر فرهیخته بسیار بالا است. 

 

رییس دانشگاه بقیة الله به وظایف ذاتی و عارضی روحانیت اشاره کرد و گفت: یک دسته از وظایف روحانیت، ذاتی است و دسته‌ای دیگر از وظایف روحانیان بعد از انقلاب عارض شده است که بسیار مهم است؛ از جمله آنها کمک به مسؤولان حکومت در اداره جامعه است.

 

پایگاه اصلی روحانیت، مسجد است

وی با اشاره به اهمیت تبلیغ در دین اسلام ابراز داشت: پایگاه اصلی روحانیت، مسجد است؛ از این‌رو بیشتر باید از طریق مساجد، فرهنگ دینی را به مردم انتقال دهد و باید از طریق همدلی با مردم، فرهنگ را ارتقا ببخشد.

 

اصلانی افزود: روحانیان با روش، منش، سخن و شیوه زندگیشان به عنوان تأثیرگذاران فرهنگی در جامعه مؤثر هستند، به ویژه در حال حاضر که مسأله نفوذ فرهنگی بسیار مطرح است.

 

وی تأکید کرد: بنده به عنوان یکی از ارادتمندان و مرتبط با قشر روحانیت، فکر می‌کنم به نقش فرهنگی روحانیان در شرایط تهاجم فرهنگی کمتر پرداخته شده است.

 

رییس دانشگاه بقیة الله، روحانیان را محور مساجد خواند و گفت: محور مسجد روحانی است و نماز جماعت در مساجد به معنای ممزوج شدن افکار، رفتار و اعتقادات است که نشان‌دهنده تأثیرگذاری فرهنگی روحانیت است.

 

وی به نقش بزرگان روحانیت همچون آیت الله طالقانی و رهبر معظم انقلاب در نقش امام جماعت مساجد اشاره کرد و یادآور شد: بزرگان حوزه در کنار تدریس و مشغله‌های دیگر برای مسجد اهمیت خاصی قائل بوده‌اند؛ در حالی که روحانیان امروز از این نقش دور شده‌اند و شاید مسؤولیت‌های دیگر که راحت‌تر و از جذابیت بیشتری برخوردار هستند در اولویت قرار گرفته است.

 

تغییر فرهنگی با تبلیغ چهره‌به‌چهره امکان‌پذیر است

اصلانی به ماندگارترین تبلیغ در عرصه دین اشاره و خاطرنشان کرد: تبلیغ دین هنگامی ماندگار است که عمق داشته باشد، تغییر فرهنگی با روش‌های تبلیغ چهره‌به‌چهره امکان‌پذیر است و تبلیغ چهره‌به‌چهره به تحمل، تخصیص وقت، حوصله، حضور و استفاده از روش‌های نوین نیازمند است.

 

رییس دانشگاه بقیة الله به لزوم  آسیب‌شناسی تبلیغ در حوزه مساجد اشاره و تأکید کرد: باید بررسی شود که چند درصد از مساجد سطح کشور فعال هستند و فعالیت مساجد منحصر در برگزاری نماز جماعت نیست؛ بلکه روحانی در مسجد باید اثرگذاری فرهنگی داشته باشد./908/ت302/ف2

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی